Term och villkor

alvik.seochsynas.se drivs av Se & Synas Alvik ab (556555-8953) nedan kallat Se & Synas Alvik.

Genom att beställa produkter via Se & Synas Alvik accepterar du nedanstående köpvillkor.
Priser som anges inklusive moms i ursprungsvalutan svenska kronor (SEK) är de gällande. Avvikelse från villkoren är giltiga endast om båda parter har signerat särskilt avtal som reglerar detta.

Beställning

För det fall beställaren är under 18 år så måste målsmans tillstånd inhämtas före köpet genomförs. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att Se & Synas Alvik lider ekonomisk skada, polisanmäls. Försäljning till minderåriga sker ej utan målsmans godkännande.

Leverans och avbeställning

När vi mottagit din beställning skickas en bekräftelse till din mail. Detta sker normalt samma dag. Normal leveranstid är ca 1-7 dagar. Skulle produkten vara slut hos leverantören kan leveranstiden dock bli något längre. Vi förbehåller oss rätten att avstå från att skicka linser om vi finner att det strider mot vår ordinationspolicy. Vi följer socialstyrelsens föreskrifter om tillpassning/ordination och försäljning av kontaktlinser.

Våra försändelser skickas med PostNord. Mindre försändelser levereras med 1:a Klass och lämnas direkt i din brevlåda om det får plats. Om det inte får plats får du ett sms, e-post eller en avi om att det finns att hämta på aviserat utlämningsställe.

Större försändelser levereras till och hämtas på ditt förvalda utlämningsställe. Du får ett sms, e-post eller en avi när det finns att hämta på ditt utlämningsställe.

För de fall du har ett brevinkast till ditt boende ber vi dig notera att produkterna ska förvaras oåtkomliga för barn och husdjur.

I fall när kunden anser att leverans dröjer på sådant sätt att denne ej längre önskar leverans av beställning, är det kundens ansvar att beställningen avbeställes i enlighet med våra köpevillkor.

Avbeställning av produkt eller tjänst som anskaffats eller färdigställts speciellt för kunden, är ej möjlig. Konsumenten har rätt att avbeställa fram tills dess att konsumenten mottagit varan alternativt ankommit till ombud.

På varje beställning debiteras en fraktavgift på 49 kr per försändelse för beställningar under 1 000 kr. För beställningar över 1000 kr fri frakt.

Avbeställning är ej giltig förrän kunden fått bekräftelse från oss.

Det är enbart möjligt att beställa och få motsvarande produkter levererade inom Sverige.

Betalning

Moms ingår i alla priser. Alla våra betalningar hanteras av Klarna. Inga avgifter tillkommer för något betalsätt. Som privatkund kan du betala med kort, direktbetalning, mot faktura eller mot avbetalning. Betalningstid för faktura är 14 dagar och från och med det datum då varorna skickas från oss.

Har du inte handlat med Klarna tidigare kommer det vid köpet att göras en mikroupplysning för att vi skall kontrollera din kreditvärdighet. Dina personuppgifter behandlas då tryggt i enlighet med personuppgiftslagen. Klarna uppfyller kraven för PCI DSS och innehar SSL-certifikat.

Ägandesrättförbehåll

Alla varor förblir Se & Synas Alvik egendom tills dess full betalning erlagts.

Ansvar för fel

Se & Synas Alvik ansvar för fel i leverans är begränsad till gällande försäljningsvillkor. Vi bär inget direkt eller indirekt ansvar, men ej begränsat till, driftsavbrott, dataförlust, merarbete eller annan ekonomisk skada.

Reklamationsvillkor

Det är lämpligt att kunden ankomst kontrollerar leverans för att verifiera att denna är riktig och felfri. Vid reklamation skall kund kontakta oss på telefon eller via e-post och uppge ordernummer samt orsak till reklamationen. Därefter träffas överenskommelse för hur retur och ersättning ska hanteras. Vid godkänd reklamation bekostar vi frakten. Konsumenten har 3 års reklamationsrätt.

Se & Synas Alvik förbinder sig att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Ångerrätt

Konsumenter har rätt att ångra köpet inom 30 dagar. I det fall varan är använd och inte längre i oförändrat skick sker avdrag på full återbetalning. Returfrakten bekostas av kunden. I fall av återbetalning, betalas pengarna tillbaka inom 14 dagar från mottagen varan. Konsumenten kan dock få vänta tills dess att varan har kommit åter eller tills konsumenten har lämnat bevis på att varan återsänts. Ifall av frågor kan kunden kontakta vår kundservice på alvik@seochsynas.se

Alla etiketter på produkter är på svenska eller engelska

Outlöst försändelse

För försändelse som ej löses ut varpå paketet går i retur till Se & Synas Alvik, debiteras en avgift om 199 kr för Se & Synas Alviks kostnader i samband med returhantering och frakt. Vid upprepade försök att leverera ut paket till kund debiteras avgiften en gång per outlöst försändelse.

Force majeure

Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför Se & Synas Alvik kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Se & Synas Alvik befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Övrigt

Se & Synas Alvik förbehåller sig rätten till ändring av all information, inklusive men ej begränsat till priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden, utan föregående avisering. Vid eventuell slutförsäljning till uppgivet pris, p.g.a. att ett försäljningsobjekt utgått, eller p.g.a. ett felaktigt pris har Se & Synas Alvik rätt att häva köpet och återbetala eventuella inbetalda belopp på bästa sätt.

Tillämplighet

Dessa köpevillkor är tillämpliga där svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med dessa.

Villkoren gäller endast vid köp online, ej i vår fysiska butik.